Nyolcvankét keresztényt mészároltak le Nigériában

A véres incidens Nigéria központi régiójában, egy távoli településen történt. A rendőrség arról számolt be, hogy a kegyetlen mészárlást a muszlim Fulani törzs tagjai hajtották végre a keresztény Egba törzs lakta Agatu Iga településen.

A helyi hatóságok azt közölték, hogy az incidenst egy legelő ellenőrzése feletti vita váltotta ki. A támadók a muszlim vallást követő fulani törzs tagjai voltak, akik főként állattenyésztéssel foglalkoznak, ezért állandóan vándorolnak, hogy új legelőket találjanak. A fulani fegyveresek egy ilyen terület ellenőrzését akarták megszerezni, ezért rohanták le Agatu Igát. A településen a keresztény Egba törzs tagjai élnek, akik földműveléssel foglalkoznak. A támadásban a fulani fegyveresek 82 embert öltek meg, és legalább 27 másikat megsebesítettek. A helyi hatóságok azonban jelezték, hogy a véres incidens nem köthető a radikális iszlamisták északkelet-nigériai lázadásához, mivel ezen a környéken gyakoriak a törzsi viszályok.

„Régóta komoly problémát jelent az állattenyésztésből és földművelésből élő törzsek közötti területfelosztás” – mondta Ezeala Austin Benue állam rendőrségének szóvivője. Az elmúlt években több hasonló incidens is történt már a régióban, amelyek több száz halálos áldozatot követeltek – tette hozzá a szóvivő. A helyi lakosok azonban aggódnak, mivel hamarosan választásokra kerül sor az országban, és ilyenkor megszaporodnak a keresztény és muszlim törzsek közötti véres összecsapások.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez