Krokodil feldolgozás mesterfokon (videóval)

Nemrég adtunk hírt arról, hogy Etiópia hamarosan krokodilhúst fog exportálni a távol-keletre, ezért utána néztünk, hogyan dolgoznak fel és varázsolnak konyhakésszé egy krokodilt.

A címért előre is elnézést kérünk, mert a videón nem krokodilt, hanem egy aligátort boncolnak. Az aligátorokat pedig sokan összetévesztik a krokodilokkal, annak ellenére, hogy több szempontból is különböznek. Mindkét hüllő a Crocodillák rendjébe tartozik, de két különböző családot alkotnak. Az aligátorok elsősorban Amerikában, míg a krokodilok Afrikában élnek. Testfelépítésük rendkívül hasonló, ugyanakkor élőhelyük, testszínük, viselkedésük, pofájuk alakja, állkapcsuk és sok más részlet szempontjából is teljesen különböznek egymástól. De most nem is ez a lényeg. Laikusként úgy gondolom, hogy egy aligátor és egy krokodil levágása, illetve kifilézése hasonló módon történik. Arról pedig nem találtunk videót, hogy Afrikában mindezt hogyan csinálják.

{youtube}07iiV3CMo5I{/youtube}

{youtube}exv6J0mUk5A{/youtube}

 

Kapcsolódó hír a témában

Krokodilhúst fog exportálni Etiópia

Ha minden a tervek szerint halad, akkor még az idén Etiópiából származó krokodil húst fognak fogyasztani a távol-keleten. Bővebben

(Visited 18 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez