De hiszen ez nagyon finom! Ez csakugyan abból a kakaóbabból készült, amelyet mi termesztettünk? Hihetetlen!- mondják az egész életüket a kakaó földeken töltő parasztok, akik most először kóstolhatták meg a munkájuk gyümölcsét. Hogyhogy eddig nem jutottak hozzá? Úgy, hogy a csokoládé Elefántcsontparton luxuscikknek számít! Hiába Elefántcsontpart a kakaóbab egyik legfőbb termelője a világon, maguk a parasztok a láncolat legalján állnak és a létminimum környékén vegetálnak. Egész Afrika problémája ez: olcsón termelik és adják el a terményeket és a nyersanyagokat miközben a parasztok és munkások épphogy megélnek. Aztán drágán érkezik vissza a svájci csokoládé, melyet viszont nem tudnak megfizetni. Csak az elit majszolja a csokoládét, melynek a nyersanyagát a parasztok napi 7 euróért állítják elő Elefántcsontparton.
{youtube}zEN4hcZutO0{/youtube}