Világutazók mesélnek kalandjaikról a Járatlan Utakon Fesztiválon

Idén harmadik alkalommal gyűlnek össze Budapesten a sokat utazott, tapasztalt kalandorok és az érdeklődők, a leendő világutazók – találkozik tehát a kereslet és a kínálat. A Járatlan Utakon először csak a szervező, Csonka Gábor barátainak, távolabbi ismerőseinek szólt. Azonban olyan érdeklődés támadt a téma körül, hogy hamar fesztivállá nőtte ki magát a találkozó.

Csonka Gábor igazi világutazó. Már 150 országban járt, a legtöbb esetben stoppal. A fesztivállal pedig az volt a célja, hogy a legérdekesebb utazókat hozza össze, majd ezt a nagyközönség elé tárja. Az embereket ugyanis nagyon érdekli a téma – eddig kétszer is megtöltötték a Müszit.

“Láthatóan hatalmas igény van a világjárásra, világlátásra inspiráló előadásokra” – írja Gábor.

Vasárnap 600-700 látogatóra számítanak a Blaha Lujza téri Művelődési Szint termeiben, ahol rengeteg előadás várja az információra éhes utazókat. Lesznek külön kontinensekkel, országokkal és közlekedési eszközökkel foglalkozó beszámolók is, de megtudhatjuk, hogyan jussunk olcsó repülőjegyhez vagy egyáltalán hogyan ússzuk meg épségben a távoli kalandokat.

„Az utazó rátalál dolgokra, és elveszít dolgokat. Ez az utazásnak a karaktere. Ez eléggé buddhista szemlélet. Az életben semmi sem örök. A saját életünk sem. Utazáskor ezt extrém módon megtudjuk tapasztalni” – osztotta meg velünk gondolatait Csonka Gábor, aki afrikai útjáról fog élménybeszámolót tartani, „Hogyan éld túl Afrikát” címmel – írja a Világszám.

big (5)

Összesen 28 előadó teszi tiszteletét a fesztiválon, köztük a Prima Primissima díjas turisztikai újságíró, dr. Kiss Róbert Richard is, aki arról mesél majd, hogyan jutott el 173 országba.

Ha kíváncsi a részletes programra, akkor itt megtekintheti az előadókat és az időbeosztást, a Facebook-esemény falán pedig követheti az esetleges változtatásokat és tájékozódhat a részletekről, vagy kedvelje Vándorboy (Csonka Gábor) oldalát.

Fotók: Facebook / Vándorboy

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez