Miniszterasszonyok a szexuális zaklatás ellen

Nem hallgatunk tovább! -írta 17 egykori és mai miniszter asszony nyílt levélben, melyet Franciaország legnépszerűbb vasárnapi lapja, a Journal du Dimanche közölt.

Nem hallgatunk tovább! – írta 17 egykori és mai miniszterasszony nyílt levélben, melyet Franciaország legnépszerűbb vasárnapi lapja, a Journal du Dimanche közölt. Nem nekünk hanem a férfiaknak kell alkalmazkodnunk ahhoz a helyzethez, hogy immár a nők is jelen vannak a politikában, mely korábban kizárólag a férfiak vadászterülete volt – hangsúlyozzák a miniszterasszonyok, akik között jobb és baloldali politikusok egyaránt jelen vannak.

Az aláírók között van Christine Lagarde, aki jelenleg az IMF vezérigazgatója Washingtonban. Úgy került oda, hogy elődje, Dominique Strauss-Kahn belebukott egy szex botrányba. Még a bukása előtt volt egy szexuális zaklatási ügye, melyben a nagy étvágyú francia politikus célpontja egy magyar nő, Nagy Piroska volt.

Nincs viszont a 17 aláíró között Emmanuelle Cosse asszony, akinek férje kiváltotta a miniszterasszonyok tiltakozó levelét. Denis Baupin, a Zöldek egykori legendás vezére ugyanis lemondásra kényszerült a parlament alelnöki posztjáról. Miért? Mert pártjának féltucatnyi női munkatársa azt állította: szexuálisan zaklatta őket! Sőt, olyan is volt, aki nemi erőszakkal vádolta az egykor nagyhatalmú politikust.

A megvádolt politikus neje Emmanuelle Cosse asszony jelenleg a francia kormány lakásügyi minisztere. A szex botrányról úgy nyilatkozott, hogy csak most értesült erről holott az áldozatok szerint 1998 óta zaklatta őket a Zöldek legendás vezére. A rendőrség vizsgálja az ügyet. Maga az érintett mindent tagad és beperelte rágalmazásért az őt leleplező rádiót illetve internetes portált.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez