Megkéseltek egy papot belgiumi otthonában

Az idős pap maga elé kapta a kezét, így csak a karján sérült meg. Kórházba vitték, ahol műtétet hajtottak rajta végre. Az élete nincs veszélyben. Ki volt a tettes? Egy olyan menedékkérő, aki Hollandiában adott be kérvényt. Lanaken belga kisváros közel van a holland határhoz.

A Le Soir című lap szerint a menedékkérő pénzt kért az idős paptól, aki már több mint negyven éve szolgálja a flamand kisváros híveit. Dulakodás kezdődött. A menedékkérő kést rántott és ekkor sebesítette meg az idős papot. A tettes elmenekült. A rendőrség folytatja a vizsgálatot a belga kisvárosban. Az kiderült: a tettes egyáltalán nem hivatkozott az Iszlám Államra, egyszerűen csak pénzt akart szerezni az idős paptól – írja a francia Le Monde.

Mindez azért váltott ki különös érdeklődést, mert múlt kedden két iszlamista terrorista megkéselt egy idős papot egy normandiai templomban az Iszlám Állam nevében. Vasárnap Rouenban többezer katolikus és muzulmán hívő előtt misézett az érsek, aki a jóakaratú emberek szövetségéről beszélt a terror ellen. A meggyilkolt francia papot kedden temetik el Rouenban a székesegyházban.

Kép: Lanaken (Wikimedia Commons)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez