Lelőtte támadóját az olimpiai falu közelében, aztán orosz konzulnak adta ki magát

Két motoros gengszter közrefogott egy BMW X6-ost az olimpiai falu közelében Rio de Janeiróban. Az egyik gengszter betörte az autó ablakát a vezető oldalán, majd a méregdrága órát kérte el. A vezető ehelyett nyakon ragadta és pisztolyával fejbelőtte! A támadó meghalt, a másik gengszter elmenekült. Aki önvédelemből ölt, azt állította magáról: ő az orosz konzul, így diplomáciai mentesség illeti meg!

Kisebb diplomáciai botrány következett, melyet az orosz főkonzul igyekezett eloszlatni: közölte, hogy egyetlen munkatársuk sem érintett az ügyben. A brazil rendőrség szerint valószínű, hogy a megtámadott férfi, aki lelőtte támadóját, hamis papírokkal igazolta magát, melyek az ő nevére voltak kiállítva. Az még nem derült ki, hogy miképp tehetett szert az orosz főkonzulátus személyi okmányaira. Rio de Janeiróban a gengszterek vadásznak a drága külföldi kocsikra, mint amilyen a BMW is volt. Az elmúlt két évben kétszer támadták meg fegyveres gengszterek Rio de Janeiro római katolikus érsekének autóját.

Nem ritkák azonban az ilyesfajta rablások Rio de Janeiróban, dr. Kiss Róbert Richard, turisztikai szakértő az M1 Ma este című adásában beszélt arról, mire kell számítani a Brazil városban. Annyira mindennaposak a lopások, hogy előfordult már olyan, hogy épp egy brazil riporter készített interjút külföldiekkel a közbiztonságról, amikor élő adásban ellopták a pénztárcáját. Ha kíváncsi arra, mire kell ügyelni Rio de Janeiróban, akkor nézze meg a műsort a Médiaklikk oldalán.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez