Búcsú a bónusztól – a Yahoo elnökasszonya nem veszi fel a jutalmat

Én voltam az elnök, amikor az incidens történt, így én vagyok a felelős. Ezért nem veszem fel az éves jutalmat, sem pedig a nekem járó részvényopciót – jelentette ki Marissa Mayer.

A Yahoo elnökasszonya finoman csak incidensnek nevezte azt, hogy 2014-ben 500 millió ügyfél adataihoz férhettek hozzá illetéktelenek! Az ügybe belebukott a Yahoo jogi igazgatója, akinek végkielégítés nélkül kellett távoznia. A biztonsági rést a cég vezetőinek egy része érzékelte ugyan, de nem tettek meg mindent az ügyfelek adatainak védelmében. Egészen egyszerűen nem mérték fel azt, hogy az egész rendszer nem működik hatékonyan. Mindössze 26 ügyfél figyelmét hívták fel a biztonsági kockázatra. Így nem csoda, ha a biztonság megerősítését szolgáló intézkedések messze nem voltak eléggé hatékonyak.

A Yahoo emiatt eléggé pácba is került pénzügyileg. Minden bizonnyal kénytelen lesz 20 év után feladni a függetlenségét. Előrehaladott tárgyalások folynak a Verizon telekommunikációs óriással. Júliusban írhatják alá a szerződést, melynek értéke 4,48 milliárd dollár. Ez 350 millió dollárral kevesebb, mint amennyit a Yahoo akart, de a kínos incidens miatt kénytelenek voltak elfogadni az alacsonyabb árat. Mi lesz az elnökasszony bónuszával? A pénzt kiosztják a munkatársak között – így döntött a Yahoo igazgatótanácsa, melynek presztízsét súlyosan megtépázta a kínos biztonsági incidens, mely miatt az elnökasszony is lemondott a bónuszáról.

Fotó: Marissa Mayer / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez