Pénzért árusított bébiket a kormánypárt nőszövetségének egyik vezetője

Letartóztatták a BJP egyik államtitkárát Indiában, ahol évente több mint 135 ezer bébit adnak el pénzért. Az államtitkár asszony egy nemkormányzati szervezet segítségével 100-200 ezer rúpiáért (440-880 ezer forint) árusította a kicsiket külföldre és belföldre egyaránt.

Indiában az adoptálás törvényes, de a bébikereskedelem természetesen nem az. A miniszterelnök pártja, a BJP mindig nagy hangsúlyt helyez az erkölcsi értékekre, ezért a bébikkel kereskedő államtitkár asszony ügye különösen nagy csapás a népszerűségére. Az államtitkár asszonyt édesapjával együtt ki is zárták azonnal a kormányzó pártból.

A határőrségnél feltűnt, hogy India és Banglades határán különösen sok frissen adoptált bébi hagyja el Indiát. A célország általában Ausztrália, az USA és Franciaország volt. Kezdtek vizsgálódni az ügyben. Kiderült, hogy egy nemkormányzati szervezet intézi az örökbefogadási ügyeket nagyüzemben. A nemkormányzati szervezetet Nyugat-Bengáliában azért nem ellenőrizte senki, mert mögötte a befolyásos Chowdhury család állt. A papa fontos helyi politikus volt a BJP színeiben, lánya pedig államtitkári rangot vívott ki, hála nőmozgalmi aktivitásának. Most mindketten távozni kényszerültek a kormányzó pártból. Ráadásul az államtitkár asszonyt őrizetbe is vették. Persze Indiában semmi sem mentes a politikától: Nyugat-Bengáliában a központi kormányzat elszánt ellenfelei vannak hatalmon. Ők csaptak le a bébikereskedelemre, hiszen ezzel egyúttal kínos helyzetbe hozhatták Narendra Modi miniszterelnök pártját, mely épp a korrupcióellenes harccal nyerte meg a választásokat Indiában.

Fotó: Max Pixel

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez