Szűz Máriáról neveztek el egy mecsetet az Emírségekben

Mariam, Umm Eisa – vagyis Mária, Jézus anyja. Abu Dhabi koronahercege rendelte el, hogy a reptérre vezető út mellett fekvő Mohamed bin Zajed sejk mecsetet ezentúl így hívják.

Mohammed Bin Zayed Al Nahyan azzal indokolta a lépést, hogy meg szeretnék erősíteni a humanitárius köteléket a különböző vallások követői között.

Az Egyesült Arab Emírségekben több mint 200 nemzet lányai és fiai élnek, akik különböző vallásokat követnek. A most átkeresztelt mecsettől alig néhány lépésnyire áll például az anglikán Szent András templom, melynek lelkésze a Gulf News-nak azt mondta, igen örült a hírnek. Akárcsak az Abu Dhabiban élő evangélikusok elöljárója. Jeramie Rinne szerint a vallási tolerancia újabb nagylelkű gesztusával találkozhatunk.

screenshot_2

Ami egyébként a felekezeti háborúktól hangos Közel-Keleten a politikai szintjére emelkedett az Egyesült Arab Emírségekben –  februárban még toleranciaminisztériumot is létrehoztak, melynek élén Sheikha Lubna áll, az ország első női tárcavezetőjeként.

A héten pedig egy szíriai ortodox templomban terítettek a kőre szőnyegeket El Ajnban, hogy 200 ott dolgozó ázsiai muzulmán munkás imádkozhasson. Az Emírátusokban ez volt az első alkalom, hogy egy templom megnyitotta kapuját a muszlim hívők előtt.

Jézus egyébként az iszlámban is szerepel, egy a Mohamedet megelőző próféták közül. A Korán leggyakrabban Mária fiának nevezi, a muszlimok ugyanis elfogadják a szűztől való születés keresztény doktrínáját. Az iszlám nézete szerint azonban Jézus nem Isten Fia, hanem csak Máriáé – írja a Talita keresztény női magazin. 

Fotó: Gulf News

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez