Halálra éheztette magát a gyermekei megölésével vádolt kanadai anya

Tárgyalását a börtönben váró 35 éves nő decemberben kezdte meg hetekig tartó öngyilkosságát.

A quebeci Sonia Blanchette mindössze 36 kilogramm volt, amikor péntek hajnalban belehalt a decemberben, három kisgyermekének halálának évfordulóján megkezdett éhezésébe – jelentette a kanadai sajtó. A nőt – akinek halála napján kellett volna megjelennie egy előtárgyaláson két lánya és fia megölése miatt – a börtönhatóság megpróbálta ugyan kényszertáplálással életben tartani, de egy ügyvéd közbelépett, és elérte, hogy hagyják meghalni.

Blanchette a kanadai hatóságok szerint a Montreal közelében található otthonában ölte meg három gyermekét, akik elvált férjével éltek, de minden második hétvégén vele tölthettek pár órát, ha nagyanyjuk is ott volt. A rendőrség közlése szerint egy ilyen látogatás alatt fojtotta bele a kádba négyéves fiát, valamint kétéves kislányát és fojtotta meg ötéves lányát. A gyerekek halála idején a nagymama nem volt a házban.

A nőt őrizetbe vétele után pszichiátriai vizsgálat alá vetették, és megállapították, hogy jogilag beszámítható, és vádat lehet emelni ellene a gyilkosságok miatt. Most pont ez volt az, ami segítette ügyvédjét Jean-Pierre Ménardot abban, hogy elérje, hagyják meghalni, mert beszámítható, és mert egy nemrég elfogadott törvény értelmében joga van elutasítani az életmentő orvosi kezeléseket.
Blanchette-et december 17-én szállították át a börtönből abba a a Montreal-i kórházba, ahol végül belehalt a több héten át tartó lassú öngyilkosságába.

Volt férje a kanadai sajtónak a nő halála után nyilatkozva közölte: “Nem bánt igazán, hogy meghalt, semmi sajnálatot nem érzek iránta”. A férfi elmondta, hogy szerette volna, ha több időt tölt el a börtönben, azon gondolkozva, hogy mit tett, de egyben örül annak, hogy nem kell keresztülmennie a gyilkossági tárgyaláson, ami “nem adott volna nekem semmit”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez