Elkapták az „Aranyhajót” megtaláló kincsvadászt

Sikerült kézre keríteni azt a férfit, aki 1988-ban felkutatott egy aranyrudakat rejtő hajóroncsot, de támogatóinak egy dollárt sem fizetett ki a zsákmányból.

Tommy Thompsont több mint 150 befektető pénzelte, hogy megtalálja a mesés kincset. Az „Aranyhajó” néven ismertté vált SS Central America a XIX. században süllyedt el, Dél-Karolina partjaitól 200 mérföldre. A hajón több tonna aranyrúd és pénzérme volt. Miután Thompsonnak sikerült megtalálni a roncsot, időbe telt mire a rakomány értékeit jogilag is neki ítélték. Végül az aranyat 2000-ben értékesítette 50 millió dollár értékben.

A bevételből támogatói egy vasat sem láttak ezért beperelték a kincsvadászt. A bírósági eljárás eredményeként 2013-ban elfogatóparancsot adtak ki ellene, de Thompson megszökött. Házában találtak egy „Hogyan éljünk láthatatlanul” című könyvet. Valószínűleg a legfontosabb fejezeteket sikerült elsajátítania, mert 2 évig nem sikerült megtalálni.

A US Marshal Service szerint az egyik legintelligensebb szökevény volt, akivel valaha találkoztak. Mindig készpénzt használt, és sokáig lehetetlen volt a nyomára bukkanni. Most egy floridai hotelben találták meg, ahol élettársával szállt meg álnéven. A szövetségi rendőrbírók nem árulták el mi vezette el őket a szökevényekhez.

A most 62 éves kincsvadász volt munkatársa szerint nem történt semmilyen csalás. Thompson nem lopott meg senkit, mert az aranyból származó pénz az utolsó dollárig elment a költségeikre és a banki kölcsönök visszafizetésére.

(Fotó: Az SS Central America elsüllyedése)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez