Hét dzsihadistát lőtt agyon a kivégzett fiú apja

Kémkedésért kivégezte a fiát az Iszlám Állam. Az apa a kezébe vette az igazságszolgáltatást: hét fegyverest küldött a másvilágra, mielőtt vele is végeztek.

 

Baszil Ramadan a hatvanas éveiben járt. Fogott egy Kalasnyikovot, elsétált vele egy ellenőrzőponthoz az Iszlám Állam uralma alatt álló iraki Tikritnél, Bagdadtól észak-nyugatra. Aztán tüzet nyitott. Hét iszlamista harcossal végzett, majd őt is lelőtték – adja hírül a Daily Mail.

Baszil Ramadannak volt egy 18 éves fia, Ahmed. Ő volt az egyike annak a nyolc férfinak, akiket januárban kivégeztek az iszlamisták. Azzal vádolták őket, hogy beszivárogtak a soraikba, és Bagdadnak kémkedtek. A kivégzésről, mint majdnem mindegyikről, videót és fotókat töltöttek fel az internetre. Az eseményt az “Ítélet napjának” nevezték, a képeken a nyolc állítólagos iraki rendőr ugyanolyan narancsszínű guantanamói ruhában van, mint az Iszlám Állam lefejezős videóin a nyugati túszok.

A nyolc emberből többet meg is neveznek. Köztük van Ahmed Ramadan is, akinek a nyakában mikrofon lóg: mert készült egy videó is, amelyben meginterjúvolták a “kémeket”. Arról, hogy miként szállítottak információkat az Iszlám Államról és harcosairól az iraki hatóságoknak. Ahmed konkrétan a dzsihadisták szállásait derítette fel.

terror

A film szerint a nyolc rendőr áttért az iszlám szunnita ágára, és csatlakozott az ISIS-hez. És amikor már bent voltak a terrorszervezetben, annak is a biztonsági erőiben, elkezdék kiszivárogtatni az értesüléseiket. Hogy a koalíciós légicsapások irányítói tudják, hova kell célozniuk.

A fotókon a nyolc irakit bekötött szemmel, összekötött lábbal mutatják, egy folyó, feltehetően az Eufrátesz partján. A kezüket a hátuk mögöt megbilincselték, mindegyikük nyakát egy dzsihadista fogja, így vonulnak a halálba. Amikor egy csendes helyre érnek, valószínűleg egy felüljáró alá, letérdeltetik őket. Aztán mindegyikre ráfogja a fegyvert a kísérője, mind a nyolc fogollyal egy-egy fejlövés végez. Mikor ennek vége, a harcosok pózolnak egy fotó erejéig, a kamera felé fordított pisztollyal.

terror2

Baszil Ramadanról nincs fotó. Csak hír, miszerint bosszút állt a fia haláláért.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez