Nincs szerencséje – Túlélte az akasztást, de megismétlik a kivégzést

Túlélte az akasztást egy drogcsempészet miatt halálra ítélt férfi , és a hatóságok most arra készülnek, hogy megismétlik a kivégzést, amint az illető felgyógyult.

A 37 éves férfin október elején hajtották (volna) végre az ítéletet az észak-iráni Horászán tartományban. Az akasztás után 12 perccel halottnak nyilvánították, és testét továbbküldték az illetékes hatóságoknak a temetés előkészítésére. Másnap azonban a halottasház egy munkatársa arra lett figyelmes, hogy bepárásodott a műanyag zsák, amelybe a testet becsomagolták.Kiderült, hogy a férfi életben maradt, így azonnal kórházba vitték, ahol az állapota azóta napról-napra javul

Az iráni jog értelmében a halálbüntetést csak tudatánál levő és relatív jó egészségi állapotú személyeken lehet végrehajtani. A szabályok szerint például az akasztást el kell halasztani terhes nők és súlyos betegek esetében. Ha pedig valakit megkövezés által ítélnek halálra – például házasságtörés bűntettében – és az illető valahogy túléli a borzalmas eljárást, akkor kegyelmet kap.

Ebben az esetben az illetőnek nincs szerencséje.Az igazságügyi hatóságok most arra várnak, hogy a férfi teljesen felépüljön, hogy az akasztást meg tudják ismételni. A férfit egy kilogrammnyi “kristálymet” nevű amfetaminszármazék birtoklásáért ítélték halálra.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez