Telefonrázással rendelhetsz taxit. Új app Dubajban

A világ legkönnyebb dolga lett a taxirendelés Dubajban. A közlekedési hatóság új okostelefon alkalmazást indított útjára. Egyszer letöltjük, bejelentkezünk, aztán később már csak egyszerűen megrázzuk a mobilunkat, ha kell egy autó. 

Az új applikáció a jövő héttől működik, Android platformon. Dubai Smart Taxi app-nak hívják. Le kell tölteni, és be kell jelentkezni. Ez után szükség esetén már csak meg kell nyitni, utána jön a rázás, aztán a taxi. A rázással az alkalmazás beméri a tulajdonos helyzetét és azonnali üzenetet küld a legközelebbi szabad taxisnak. Majd egy másikat az utasnak arról, hogy vették a rendelését, milyen kocsi jön milyen rendszámmal, mi a sofőr neve és telefonszáma. De ez még nem minden. A taxira váró követheti is az érte érkező autó helyzetét. Ha pedig már a kocsiban ül, akkor a legrövidebb útvonalat is megmutatja neki. Ja igen: még fizetni is lehet vele.

Az új app egyelőre az Apple’s App Store-on lesz elérhető, de a következő hetekben már más platformokra is kiterjesztik. Mind az öt taxitársaság autóit bevonták a programba, összesen csaknem 9 ezret. Az alkamazás indítása része a Smart City, Okos Város projektnek, amely 2015 végéig további 200 szolgáltatást tesz majd elérhetővé mobilon Dubajban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez