Indul az első kínai autógyár az Európai Unióban- Made in Bulgaria

Kína, Bulgária – A Great Wall (Nagy Fal) Motors co. bejelentette, hogy autó összeszerelő üzemet hoz létre Bulgáriában. A kínai gazdasági sajtó üdvözli az eseményt, mint fontos lépést az európai piacok meghódítása felé.

 

 A szakértők nem is titkolják, hogy a befektetés fő oka az, hogy Bulgária az Unió tagja, így az exportja után nem kell vámot fizetnie, ha más uniós országba szállít.

 

A Great Wall Motors egy bolgár céggel közösen létesíti az üzemet és ez nyilván adókedvezményt jelent. Kezdetben 2 ezer autót állítanak elő, de később fel akarják futtatni a termelést 50 ezerre. Ennek megfelelően a munkatársak létszáma 120- ról 2000- re emelkedik. Arról nem számol be a kínai közszolgálati televízió, hogy hány kínai munkavállaló lesz majd az új üzemben, Bulgáriában.
Az igazán nagy kérdés persze az, hogy ki vásárol majd kínai autót Európában? A kínaiak abban bíznak, hogy a japán és a dél-koreai autók után az európai vásárlók megkedvelik az övéket is. Számításuk azért lehet reális, mert a kispénzű fogyasztókat célozzák meg olcsó autókkal. A többi kínai befektető persze árgus szemmel figyeli a Great Wall Motors bulgáriai premierjét hiszen az Európai Unió Kína legfontosabb piaca, ahol egyre kevésbé örülnek a Made in China feliratnak, viszont semmi kifogásuk sem lehet a Made in Bulgaria ellen!

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez