Az egyik túszejtő halott, egy őrizetben, a többiek szökésben Franciaországban

Véget ért az éjjel a túszejtő akció Franciaország északi részén, a belga határ közelében.

Az egyik túszejtőt agyonlőtték a rendőrök, egy másikat elfogtak, a hatóságok szerint két vagy három társuk lehet szökésben. A túszokat biztonságos helyre vitték.

Roubaix városában tegnap este tört ki lövöldözés. Miután a város a belga határ közelében van, és a november 23-i párizsi merényletek elkövetői közül többen Brüsszelből érkeztek a francia fővárosba, sokan gondolták úgy, hogy újabb terrortámadás történt. A francia hatóságok szerint azonban most másról volt szó: rablásról.

A hatóságok szűkszavúak, de a hírek szerint három túszt ejtettek a fegyveresek: egy nőt két kisgyermekével, akik közül az egyik mindössze egy éves. Az akció este 7-kor kezdődött: a helyi Crédit Municipal bank vezetőjét automata fegyverekkel arra akarták kényszeríteni, hogy nyissa ki a bank széfjét. Azt nem tudni, hogy a férfinak sikerült-e riasztania a rendőröket, vagy azok éppen arra járőröztek, de mindenesetre a rendőrök akcióba léptek, tüzet nyitottak, mire a rablók elmenekültek. A túszaikkal együtt egy házba vették be magukat, ahol 50 rendőr rohamozta meg őket. A környéket az órákig tartó akció idejére lezárták. A túszejtők közül az egyiket megölték a lövöldözésben, egyet őrizetbe vettek, a közeli Lille város ügyésze szerint két-három támadó lehet szökésben.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez