Halban utazik a Gourmet-fesztivál a Millenárison

A sok hazai étel és ital rendezvény közül kiemelkedik a Gourmet fesztivál amit a Millenárison rendeznek meg minden májusban.

A négynapos,15-én záródó rendezvényen felvonulnak a legfontosabb éttermek, cukrászdák, borászok. A rendezvény nagyon jó lehetőség arra, hogy megkóstoljunk különlegességeket, ami lehet akár osztriga, akár valamilyen vadhús-különlegesség. Idén a főszerepben a hal és vadételek vannak.

DSC_2085 A csúcséttermek, cukrászdák, kávézók, pékségek, borászatok, pálinkafőzdék és sörmanufaktúrák kínálata mellett a gasztroszínpad programjai és újdonságként workshopok is várják a látogatókat.DSC_2096A Balaton régió vezető termelői először jelentek meg egységes arculattal és azonos címkével, amelyen csupán a termelő neve különbözteti meg a borokat. A BalatonBor mindegyik palackja az előre megadott kritériumrendszernek megfelelő stílusú, azaz a fajta legjavát és a termőhely egyediségét is szépen felmutató, a friss és fiatalos arculathoz illő olaszrizling – közölte az MTI-vel a Balatoni Kör. DSC_2105 DSC_2124 DSCF0011Az édességek és fagylaltok közt is vannak szokatlan összeállítások, ízek – hogy csak egy példát említsek kapható lecsó-málna-kefir desszert. A gasztroszínpadon a legismertebb szakácsok és többek közt színészek főznek. Az idő változó, de a jó hangulat és a sok finomság miatt érdemes kilátogatni a Gourmet 2016-ra. 

DSCF0013Az érdeklődők megismerkedhetnek például a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel, megismerhetik a Bocuse d’Or magyar csapatát vagy megtudhatják, hogyan kell szakszerűen kardhalat bontani. DSCF0025 DSCF0040 DSCF0043 DSCF0048 DSCF0058

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez