Lerajzolta a transzszibériai vasutat

Moszkva és Vlagyivosztok 9258 kilométerre vannak egymástól. A táv párórás repülő-, de tíznapos vonatúttal is megtehető. Hiába gyorsult fel a világ, a másodikat még mindig sokan választják.

Katya Guscsina is közéjük tartozik. Igaz, ő gyerekkorában rendszeresen utazott a transzszibériai vonal egyes szakaszain, szülővárosából, Nizsnyij Novgorodból indulva. Táncversenyekre járt, de az álomkarrier nem jött be.

Alagút, viadukt, kanyar
Alagút, viadukt, kanyar

Képzőművészetet kezdett tanulni Moszkvában – írja a The Siberian Times. Amikor első nagy feladatához kellett témát választania, nem gondolkozott sokáig: lerajzolja a transzszibériai vasutat.

A Bajkál
A Bajkál

A projekten egy tanéven át dolgozott. Alapos kutatómunkájához az Orosz Állam Vasutak (RZsD) honlapját, a Google térképeit és a közösségi médiát használta. Levelezni kezdett az egyes városok lakóival és olyan fotósokkal, akik végigutazták és fényképezték a majd 10.000km-t.

Pirog a vonaton
Pirog a vonaton

Most, hogy kész van a mű, már csak két dolog hiányzik. Könyvként publikálni és valóban végigutazni vonaton a Moszkva-Vlagyivosztok távot.

A tengerészek városa, Vlagyivosztok
A tengerészek városa, Vlagyivosztok
(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez