Indonéziában kivégeztek egy brazil álllampolgárt kábítószer csempészés miatt

Kivégeztek egy brazil állampolgárt Indonéziában: a drogkereskdelemmel gyanúsított férfit öt másik kábítószer-ügyben vétkesnek találttal együtt végezték ki szombaton.

 

Az öt vétkest golyó általi halálra ítélték: a brazil férfi mellett egy holland, egy vietnami, egy malavi, egy nigéria és egy indonéz állampolgáron hajtották végre szombaton éjfélkor a halálos ítéletet. Brazília és Hollandia egyaránt hazahívta konzultációra dzsakartai nagykövetét. Az 53 éves Cardoso Moreirát 2003-ban tartóztatta le az indonéz rendőrség, mert csomagjában 13,5 kilogram kokaint találtak elrejtve. Dilma Roussef elnök többször kért kegyelmet állampolgára részére, de az indonéz elnök ezt elutasította. A kivégzés híre megdöbbenést és felháborodást váltott ki Brazíliában.

Joko Widodo indonéz elnök kijelentette, hogy nem kegyelmez meg a kábítószerrel kapcsolatos bűnösöknek és ez a jövőben is így marad.

Jelenleg még egy brazil vár a kivégzésére Indonéziában: Rodrigo Muxfeldt Gularte hasonló bűnökért kapott halálos ítéletet. A családja most azzal próbálkozik, hogy mentálisan betegnek nyilváníttassák és ezzel megmentsék az életét.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez