Élve égették el a jordán pilótát

Brutálisan meggyilkolta az Iszlám Állam jordániai túszát, a decemberben lelőtt pilótát. Legalábbis ezt állítja maga a terrorszervezet. A 26 éves hadnagyot ketrecbe állították, a guantanamós narancsszínű ruhában, és élve meggyújtották – mutatja egy most megjelent videó. A képek hitelességét még vizsgálják, de a jordán hadseregnek nincsenek kétségei.

Moaz Kaszaszbeh volt az a jordán pilóta, akire kicserélték volna az ISIS által szabadlábon látni kívánt iraki terroristanőt. Egy ideig hármas túszcseréről is szó volt, ennek harmadik résztvevője az a japán újságíró lett volna, akit már a hétvégén lefejeztek.

A jordán televízió szerint még január 3-án végeztek a pilótával: így aztán nem csoda, hogy Ammannak nem tudtak biztosítékot adni a dzsihadisták arra, hogy Moaz Kaszaszbeh életben van. A családtól valaki azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a jordán hadsereg már értesítette őket a hadnagy haláláról.

A videó ma került ki az Iszlám Állam egyik Twitter-azonosítójáról. A 22 perces film egy részében a jordán pilóta azok között a romok között lépeget, amelyek az Iszlám Állam ellen alakult nemzetközi koalíció egyik légicsapása után keletkeztek. Kaszaszbeh a gépével a szíriai Rakka közelében nyújtott támogatást a légicsapásokhoz, amikor a gépét lelőtték-

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez